I See You

Hallandslaget ägde - vi ägde!
vi kom 1a :) vi vann över Skåne, Danmark, och -93 orna (halland) Förlorade bara 1 sett mot 93orna i finalen, men luugnt - vi vaann ;D Kul var det att spela med =) Grattis till killarna halland med, det visar bara vilket landskap som äger ;D synd bara att vi inte kunde klå småland , de var inte där :(
 tack för bra spel Halland 92 ! <3

Snö,.. blev jättesur först , men gud vad fint det är!
Jag och lillasyster fick ett ryck och gick ut och kastade snö på varanndra xD sen kom lillebror med,.. vilket krig mannen ;D vi åkte pulka med! haha, gött att känna att man är typ 10 igen ? Bara strunta i att jag snart fyller 16, ta på sig fula termobyxor, jacka och mössa - och springa, skratta, kasta, brottas ! Jätteskönt verkligen :) SYSKON  <3

En bra dag !


image10

Jag vet vad känslor är - jag är en känslomänniska. Du behöver inte fråga om förståelse, jag vet vad kännslan innebär.  Men jag får ständigt be om att bli förstådd och hjälpt,... det gör ont att jag inte kan mer än så.
Det har blivit bättre, tror det kallas kontrol ?
Försök att se människan och inte beteénden.

Nytt Läge ?

vadå ett nytt renoveringsprogram ? Varför då ? :O Nytt läge på tv 3,..
Visst att  det är jättetrevligt med nytt, och bättre (?) i sitt hem, men dem som inte har något hem då ? Dem som inte äns har någon dörr att öppna och gå in genom , till ett varmt och trivsamt hem? Och så kommer vi, I-länderna med inredningsprogram ? till vilken jävla mening ? :@
Tänk alla de pengar som går till nya saker som istället hade kunnat gå till nya hus , .. shit vad sur jag blir :O :@

slutsats: hata inredningsprogram.

ikväll är jag trött, sminkad och inte att leka med.


image9


i´m a freak :D

Loov :D ska bestå av: choklad, volleyboll, jobb, plugg, vänner och sööömn :D <3

Skriver bokrecension, tittar på reprisen av  melodifestivalen och är sugen på killparfym :)


image8
Bang, bang, you´re dead.

Diabetes

Här kommer en hel blogg om diabetes. Kan vara bra att veta lite iaf, eftersom att det är en folksjukdom,.. du har säkert träffat någon eller kommer att träffa någon som har det.

Diabetes är en kronisk sjukdom (kronisk= ha det hela livet), den kallas även 'sockersjukan' , vilket jag tycker är dumt ibland. En människa som har diabetes har brist på INSULIN som pruduceras i BUKSPOTTKÖRTLEN.
Insulin bryter ner sockret i maten som vi äter, i all mat finns det socker i olika former, ex: kolhydrater, fruktsocker m.m, alltså är insulin livsviktigt!

Man kan få diabetes på flera sätt:
1. Det ligger i släckten (någon i familjen har det) , alltså ärftligt.
2. Fetma. Man utsätter bukspottkörtlen för mycket helt enkelt.
3. Åldersdiabetes (diabetes 2) kommer med åldern, buskpottkörtlen är sliten.

En diabetiker måste införa insulin i kroppen själv alltså, det finns 3 sätt:
1. Spruta - man sticker sig i magen / låret och sprutar in insulinet.
2. Insulin pump - fungerar som en bukspottkörtel, nål in i magen med en sladd som är kopplad till en liten maskin (påminner om mobil) som man styr.
3. Tabletter - kan inte alla ha, oftast vid åldersdiabetes (dyrt!) Man har även en blodsocker mätare - mäter blodsockret då, ett normalt blodsocker ligger mellan: 4-10 (ca).
Ligger man  lågt (under 4) behöver man något som går snabbt ut i blodet - druvsocker, honung, läsk m.m. för att få upp blodsockret så att man inte svimmar.
Ligger man högt (över 15-16 ca) behöver man insulin / idrott för att sänka blodsockret, man ska inte ligga för högt under för lång tid, det är skadligt för kroppen.
Blodsockervärderna påverkas av t.ex: Stress, Idrott (adrenalin), Mat, Hormoner.

En diabetiker ska äta regelbundet , ca var 3-4 timme för att hålla blodsockret stabilt. OCH MAN KAN ÄTA GODIS/GLASS (OCH ANNAT MED SOCKER) alla har olika diabetes och man klarar olika mycket. Men lagom är bäst ;)


MIN DIABETES:
Jag har varit diabetiker i 4 ½ år, fick det när jag var 11 i Helsingborg. Jag fick det genom min farbror, alltså ärftligt.
jag tar sprutor, ca 6-7 om dagen. Mitt medelvärde är på 9.3 just nu ;D Min diabetes är svårkontrolerad, upp och ner ständigt. Just nu ligger jag på 27 (extremt högt) medans i morrse låg jag på 3 (känning). Jag äter regelbundet, jag känner min diabetes ganska bra, jag kan t.ex. inte äta keso (kolhydrater) utan att blodsockret går upp, och ändå är keso nyttigt :O smågodis är svårt, lite funkar ibland. Choklad funkar som tur är bra!

När jag ligger lågt kan jag bli galen (fråga Helena!) hahah, jag blir vimsig, skakig och pratglad typ. ibland känns det som att jag flyter, jag kan kall svettas och ibland stirrar jag bara rätt ut, jag känner även hjärtat slå. När jag ligger högt får jag ont i huvudet, blir mega töstig, behöver gå på toa då med, muntorr,.. det är svårare att ligga högt ibland för det tar sån tid att få stabilt. Jag kan bli jätte kännslig när jag ligger högt; arg, ledsen, stressad.
Min diabetes går i parioder, ibland bättre ibland sämte,.. hormoner och mens gör inte alltid saken bättre, eller suget efter choklad xD

Svar på vanliga frågor:
1. Gör det ont att ta sprutor ?
Neej. Jag tycker inte det, den som jag tar i låret kan svida, men det är bättre nu.
2. Kan du äta socker?
ja , tack och lov för det :D
3. Är det inte jobbigt ?
Jo ibland, men jag kan leva ett normalt och bra liv, så varför klaga ? Men sen visst, jag har precis samma "vardagsproblem" som alla andra + diabetes,.. var tacksama ni som inte har det!
4. Kommer du att ha det hela livet?
Japp, tyvärr ;/ men forskarna jobbar för fullt, så kanske kanske :D köp MAJBLOMMOR , där går en del av pegnarna till diabetes forskning :DJag är en bra diabetiker, jag sköter mig; tar mina sprutor och äter rätt, idrottar ofta. Unnar mig ibland, :)
har ni frågor så fråga :D så; ät inte för mycket socker och var tacksama att ni inte är drabbade :)

STORT TACK till alla som förstår, familj & vänner ! :) <3
         image7


något fel ?

Är det något som är fel eller är det bara jag ?
   
- jag saknar en massa stunder från förr.

Jag hatar att vara tonårig ibland. Finnar, för mycket tankar om allt, många beslut och en hel framtid framför sig.
Samtidigt som jag älskar det. 'Bästa tiden i ens liv,..' kompisar, idrott, nya saker. Och hela livet framför sig igen ,..
Ganska svårt. Gilla läget ?

U19 KVAL I HYLE PÅ SÖNDAG! VI SKA TILL SM!  <3

Direkt från Bibblan :)

Snart är veckan slut då, och helgen börjar! så sköönt!
Ska till Småland - och Elin ! Vi ska ha världens bästa helg, med choklad, shopping och girl talk :) längta <3

Dagens nyhet: NY MOBIL - SAMMA NUMMER! fått den lila sony ericsson, och jag är kär i den :) fast inte lika kär som i Björn Gustavsson då ..  det går ju inte! xD

Hallandslagsträningen gick mycket bra igår, det var inte bara kul utan till och med mycket kuuul xD (meningen med det jessie ?) Nej men den var bra - tok bra :) hahah. Ska bli kul att spela med alla på påsklovet, mot Småland, Såne, och Danmark! Vi vinner , bara så att ni vet ;D

Om någon undrar hur jag har varit idag så fråga Helena , om hon svarar med ord som "Hög" och "knäpp" så ljuger hon inte :) (hög = blodsocker, jag är diabetiker xD)


Med tanke på mitt förra jobbiga inlägg så kan jag säga att det går framåt, lite i taget! :D

Nu ska det pluggas på bibblan, sen hem och packa och äta mammas soppa + blåbärspaj sen! Woho :) <3

dålig, sämre och sämt.

>> Jag har oförvilligt upptäkt nya saker om mig själv. Det är sjukt jobbigt och jag hatar det.
Jag ska lära mig att lugna ner mig, inte vara så himla uppkäftig mot folk osv. Mina känslor ska inte styra mitt beteénde. Kan säkert nämna 100 saker till. Men det vill jag inte, för jag mår inte bättre av det, jag hoppas bara att folk runt omkring inte tar illa upp, och jag ber faktiskt som förlåtelse om jag har gjort fel, fast efteråt. Världens största tack till dem med förståelse, och jag hoppas att ni vet att ni är bäst. Nu börjar jag gråta för jag hatar det här, jag ska bättra mig, men kanske inte på en dag.
Jag vill inte vara såhär ;'/

Förlåt till allt och alla. Ni får vara trött på mig, för det är jag med.
 
RSS 2.0